Menu

Ik ben Jean-Pierre,
Met mijn jarenlange ervaring
breng ik je droominterieur tot leven.

En dat volledig op maat!

Meer

Over mij

In 1982, toen ik 22 jaar was, heb ik mijn eerste kast gemaakt. Sindsdien ben ik aan binnenschrijnwerk blijven doen en heb me telkens weer opnieuw uitgedaagd en verbeterd.

Van 1984 tot en met 2004 heb ik in de bouwsector gewerkt waar ik verantwoordelijk was voor de afwerking van 'sleutel op de deur' huizen. Hierdoor was ik al snel gebeten door het belang van afwerking en maatwerk. Om hierin nog verder te gaan ben ik in 1997 gestart als schrijnwerker in bijberoep.

Na de vele tevreden klanten die ik doorheen de jaren vergaard had werd de vraag naar mijn ambachtelijke hand en oog steeds meer geconsulteerd. Doordat het daardoor moeilijker werd om bijberoep en hoofdberoep te combineren heb ik midden 2003 beslist om schrijnwerker op zelfstandige basis te worden. Verschillende maanden voorbereiding later, in januari 2004, ben ik dan op volledig zelfstandige basis begonnen.

Sinds die tijd heb ik altijd op mijn eentje gewerkt als éénmanszaak. Op deze manier kan ik verzekeren dat alles wat ik aflever voldoet aan mijn zegel van kwaliteit. Om het mezelf makkelijker te maken heb ik natuurlijk doorheen de jaren geïnvesteerd in nieuwe technologie om efficiënter te kunnen werken, maar ik heb nooit mijn roots uit het oog verloren en zal dus steeds de beste kwaliteit op maat afleveren... Kwaliteit boven kwantiteit!

Contacteer me Bekijk mijn laatste werk

Mijn

Werkproces

Om er zeker van te zijn dat het plaatje klopt zijn er verschillende stappen die ik doorloop in mijn werkproces. Ik geef je dan ook graag een kleine kijk achter de schermen met deze opsomming van de belangrijkste stappen naar de verwezenlijking van jouw droomproject.

 • Opmeten

  Om maatmerk tot op de millimeter nauwkeurig te verzekeren begint alles met het opmeten. Met mijn meter en mijn lazer kom ik langs op locatie om zo alle cijfers te noteren die nodig zijn om van start te gaan.

 • Uittekenen

  Om een idee te krijgen van hoeveel hout en ander materiaal er nodig is teken ik vervolgens alles uit. Met behulp van dit plan nemen we samen alles nogmaals door. Zo krijgen we allemaal een goed beeld van het project en kunnen we de laatste puntjes op de 'i' zetten.

 • Zagen

  De volgende stap naar het creëren van jouw droomproject is het zagen van de platen. De kleur en de houtsoort hiervan kan je volledig naar smaak uitkiezen. Ik zal er voor zorgen dat je hiervoor een keuze hebt uit topkwaliteit.

 • Afplakken

  Nadat alle onderdelen uit de houtplaten gehaald zijn kleef ik met pvc-bandjes de zijkanten van de platen af. Deze bandjes sluiten steeds nauw aan bij de kleur van de houtplaten, dit met oog op de best mogelijke afwerking.

 • In elkaar zetten

  Je droomproject komt dichter bij voltooing. Nadat alle onderdelen klaar zijn zet ik deze vervolgens in mijn atelier in elkaar. Hierna onderwerp ik alles aan een kwaliteitstest.

 • Plaatsen

  Last, but not least! Ik kom naar je toe met je droomproject in mijn busje en plaats vervolgens alles bij je thuis met oog op de best mogelijke afwerking. Hierna laat ik het over aan jouw en laat ik je genieten van mijn afgeleverde werk.

Mijn

Specialiteiten

Maatwerk en afwerking zijn mijn stokpaardjes. Ik zal er altijd voor zorgen dat de houtnerf doorloopt en dat de kasten volledig op maat zijn. Daarnaast zorg ik er bij het plaatsen voor dat er passtukken gebruikt worden om een mooie overgang naar de muren toe te verzekeren zonder de nood aan afkitten.

 • 100%
  Afwerking
 • 100%
  Details
 • 100%
  Maatwerk
 • 95%
  Keukens
 • 85%
  Dressings
 • 85%
  Badkamermeubels
 • 80%
  Opbergkasten
 • 90%
  Leggen van parket/laminaat

Mijn

Porfolio

Wil je alvast een voorproefje van hoe je droomproject er kan uitzien en wat inspiratie opdoen? Of gewoon benieuwd naar mijn werk? Hier kan je alvast een kleine selectie vinden uit mijn laatste projecten. Staat je gewenste stijl er niet tussen, aarzel niet om contact op te nemen zodat we samen kunnen kijken hoe je droomproject verwezenlijkt kan worden.

Modern wit

Een modern en minimalistisch keukendesign met kookeiland waar wit en eenvoud een centrale rol spelen.

Modern Wit

Werkblad van het kookeiland met spoelbak.

Modern Wit

Kookeiland met spoelbak en afwasmachine.
Alsook werkblad met inductie kookplaat, oven, bovenkasten en afzuigkap.

Modern Wit

Werkblad met inductie kookplaat, oven, bovenkasten en afzuigkap.

Materiaalschuiven

Door een goed gebruik van schuiven kan je meer uit je keuken halen doordat je makkelijker aan je potten, pannen en ander keukenmateriaal kan zonder dat je zelf diep in je kast moet duiken om toch maar die ene pan te vinden.

Moderne grijstinten

Werkblad met inductie kookplaat, twee combi-ovens, ijskast, diepvries, spoeltafel, afzuigkap en bovenkasten.

Deur met pomp

Dankzij een handige pomp op de deuren van je bovenkasten gaat deze met gemak naar boven open waardoor je makkelijker in je kasten kunt.

Moderne TV-kast

Met een moderne zwevende televisiekast kan je mooi je kabels en externe toestellen wegbergen zonder je ruimtelijk gevoel te verliezen.

Contact

Iets vragen? Me contacteren?

Vul gerust onderstaand formulier in, of gebruik de gegevens onder het formulier om met mij in contact te treden. Wil je een snel antwoord dan raad ik je aan om even te bellen aangezien ik vaker bezig ben met droomprojecten te realiseren dan mailtjes te beantwoorden.

Aan het zenden...
Jouw boodschap is verzonden.
Stuur me een mailtje

j.p.peeters@telenet.be

Of beter... bel me op

(+32)(0)497 999 650

Afspraak gemaakt?
kom langs op

Griefjes 6
2270 Herenthout
Provincie Antwerpen, België